MENU

Podologie

Bij Elferink Podologie beschikken we over de kennis van de Registerpodologie en de Podoposturale therapie.


De registerpodoloog (podologie = "voetkunde") behandelt naast specifieke voet- en enkelklachten ook de rest van het houding- en bewegingsapparaat in relatie met de voet. De registerpodoloog is dé voetspecialist voor onder andere podotherapeutische behandeling en steunzolen. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van (risico's bij) de kindervoet in de groei. Schoen en zool behoren een eenheid te vormen met de voet. Daarom is de registerpodoloog ook een schoenspecialist.

Registerpodologen hebben door het afronden van een erkende HBO opleiding aan de Academie voor Podologie een beschermde titel, zijn erkende paramedici, leveren paramedische voetzorg en vallen als beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg onder de wet BIG. De paramedische voetzorg door registerpodologen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Registerpodologen zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van Stichting LOOP.


Podoposturaal therapie.

Heeft u last van of pijn in uw nek, rug, schouders, heupen? Dan is podoposturale therapie misschien iets voor u. De podoposturaal therapeut corrigeert uw houding met dunne inlegzolen onder uw voeten. Het kan zo zijn dat u pijn heeft in een specifiek gewricht of spier omdat u verkeerd staat en beweegt. Hij bekijkt daarom uw hele lichaam om zo de mogelijke oorzaak van uw klacht op te zoeken.

Veel voorkomende voetklachten en houdingsklachten


De meest voorkomende voetklachten zijn:

* voorvoetpijn

* hielpijn

* pijn onder de middenvoet

* branderig gevoel

* instabiele enkels

* afwijkende vormen en standen van de voet

* verminderde beweeglijkheid


Ook pijn op andere plekken in het lichaam kan komen door een verkeerde voetstand:

* kniepijn

* heupklachten

* (lage) rugpijn

* nekpijn

Podologisch onderzoek met voetenscan en blauwdruk

Tijdens uw bezoek aan de registerpodoloog neemt hij de tijd voor een uitgebreid podologisch onderzoek. Concreet bestaat het onderzoek uit de volgende onderdelen.

Anamnese
Uw dagelijkse loopgedrag, uw klachten, de voorgeschiedenis en het verloop van de klachten worden beschreven.

Houdinganalyse
Uw houding wordt gemeten functieonderzoek voet- en schoeninspectie.

Voetenscan en blauwdruk
Door een scan en een afdruk te maken krijgen we een beter inzicht in uw klacht.

Ganganalyse
We gaan uw looppatroon geanalyseren.

Vergoedingen

Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer blijkt dat de registerpodoloog u kan helpen, stelt hij een behandelplan op, dat kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel een beschrijving van een therapiezool of een ander hulpmiddel. Hij informeert u over de kosten en over de mogelijkheden van vergoeding via uw zorgverzekeraar. De Registerpodologie wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoedt in de aanvullende pakketten. Bij uw zorgverzekeraar kunt u opvragen hoeveel u vergoedt krijgt, geeft u daarbij aan dat onze Registerpodoloog bij St. LOOP is aangesloten!

Bekijk ook eens: www.loop.nl/vergoedingen

Register podoloog & Podoposturaal therapeut

U wordt altijd geholpen door onze eigen Register podoloog en Podoposturaal therapeut Lennert Elferink die alle dagen aanwezig is, ook de donderdagavond of de zaterdag. 
L.K. Elferink, Registerpodoloog A&B, Podoposturaal therapeut. Aangesloten bij Stichting Loop registratienummer 200703364, Zorgverleners nummer 90.035.968, AGB code 90035968, AGB praktijk code 9014813.

Extra dunne steunzolen

Door de nieuwste Cad Cam technieken te combineren met slijptechniek van de dunne handgemaakte steunzolen kunnen we nu sneller extra dunne steunzolen maken die probleemloos in de meeste schoenen passen. Tevens kunnen wij naar wens nu juist ook wat dikkere dempende zolen maken voor in wandel of sport schoenen met een speciale anti slip zool om glijden in de schoen te voorkomen.